Sally Ride Eartkam Projesi   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Sally Ride Eartkam Projesi

NASA’nın alanında uzman öğretmenler ve öğrenciler için hazırlamış olduğu Sally Ride EarthKam (Earth Klimate Analysis Mission=Dünya İklim Analizi Çalışması) projesine 22-25 Ekim arası tarihlerde ISS = International Space Station UUİ=Uluslararası Uzay İstasyonu) üzerinde yer alan özel ve yüksek çözünürlüklü mercekleri bulunan kameralarını bizim isteklerimiz doğrultusunda 3 gün kullanmamızı sağlamıştır. Bu sayede öğrencilerimiz Dünya’nın herhangi bir koordinatında bulunan yerleşim yerinin görüntüsünü herhangi bir sansür gözetmeksizin yüksek çözünürlüklü olarak bizzat elde edebileceklerdir.

NASA bu proje kapsamında danışman öğretmenleri olarak Senem ÇABUK’ un gözetimimde 15 öğrenciye toplam 250 fotoğraf çekme hakkı vermiş, yaptığımız uygulamayı internet sitelerinde yayınlama imkânı sağlamış ve bu sürecin sonunda katılan öğrencilere “SERTİFİKA” vererek çalışmalarını belgelendirmeyi amaçlamıştır.

Söz konusu projeyi 23 Ekim 2013 saat 13:00 – 16:20 arasında aşağıda belirtilen astronomi, uzay ve havacılığa ilgisi olan ve sistematik çalışan 7. ve 8. Sınıf öğrencilerinden oluşan 15 kişilik ekibimizle gerçekleştirdik.

7 – A

Fehmi Berk GÖKDAĞ