Havacılık Ve Uzay Kulübü Hava Kuvvetleri Komutanlığı Müzesini Ziyaret Etti   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Havacılık Ve Uzay Kulübü Hava Kuvvetleri Komutanlığı Müzesini Ziyaret Etti

Havacılık ve Uzay Kulübü olarak dönemimizin ilk toplantısını danışman öğretmenleri Senem ÇABUK ile birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı müzesinde yaptılar. Öğrencilerimizin hem kaynaşmasını, hem de ilgili oldukları havacılık donanımları ve uçak modellerini yakından incelemeleriyle ekibimiz bu döneme kulüplerinin amaçlarını yaparak-yaşayarak öğrenmiş olarak girdiler.

Öğrencilerimizin gezi esnasında en çok dikkatini çeken 1926 model suya iniş yapan bir uçak modelinin motorunun ortada olmasıydı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Müzesi’nde öğrencilerimiz;

Türk havacılık tarihini öğrenmiş oldular,

T33 eğitim uçağı ve F5 savaş uçağına binerek pilot olmanın nasıl bir his olduğunu yaşadılar,

Kendi yapımımız uçakların modellerini ve bilim insanlarını tanımış oldular.

Aynı zamanda havacı şehitlerimiz ile ilgili bilgi de edinmiş oldular.