Asfa İzcileri Bolu Aladağ’da   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Okulumuzun ve kardeş okulumuz olan Afyon Seha Koleji izci öğrencileri 16-17-18 Aralık 2017 tarihleri arasında Bolu Aladağ’daydı. Ferda İzci Ünitesi liderleri Mehmet DURAN, Hüseyin UYANIK, Muhammed Tahir ÖZDEN, ve Rahmi DURMUŞ liderlerimizin rehberliğinde izcilerimiz, dolu dolu üç gün iki gecelik bir kamp geçirdi. 16 Aralık Cumartesi Asfa Ferda Koleji önünden saat 9.00’da hareket eden izcilerimiz, 12.30 gibi Bolu Aladağ’daki Türkiye İzcilik Federasyonuna ait kampa ulaştı. İlk gün izcilerimiz tanışma ve sahnede en çok kalan olmak için becerilerini sergilediler.Sanal hayattan kurtulup gerçek oyunlarla hayatın tadına varan izcilerimiz, oba ruhunu kazanarak beraber yaşamayı öğrenmiş oldular. İzcilik andı ve töresi, oba düzeni, izci alkışları, izci oyunları, kayak, atıcılık, ve daha fazlasını yaşayarak öğrenen izcilerimiz kapanış töreninde bir sonraki kampı adeta iple çektiklerini dile getirdiler. 18 Aralık Pazartesi 14.30’da kamp alanından ayrılan ekibimiz, akşam saat 18.30’da Asfa Ferda Koleji önünde bekleyen anne babalarına kavuşan izcilerimiz, yaşadıkları deneyimi heyecanla anlattılar. Velilerimiz de liderlerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.

İzcilik anlatılmaz, yaşanır.