Asfa’lı miniklerimiz ‘Amin Alayı’ ile 1. Sınıfa Merhaba Dedi   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Ecdadımızın eğitime verdiği önemin göstergesi olan bir Osmanlı geleneği olan Âmin Alayı çocuğun okula başladığı günü adeta törene ya da eğlenceli bir şölene çeviren bir uygulamadır.Böylece okul çağına gelen çocukların mahallesinde,  ailesinde ve okulunda, adeta okumaya başlamasına saygı gösterisi niteliğinde törenlerle okula uğurlanması ve kabul edilmesi gerçekleştirilir.Özel Asfa Ferda Koleji olarak bir ilki yaşatmak istedik ve okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerimize yönelik 13 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 14.00 da ‘ Amin Alayı’ programını gerçekleştirdik. Mehter marşları ile başlayan programımız öğrencilerimiz için hazırlanan birbirinden güzel etkinlikler ve veliler için hazırlanan 1.Sınıfa Merhaba semineri ile devam etti. Minikler tertemiz yürekleri ile eğitim hayatına başladıkları bu ilk günde dualara Amin diyerek hayatlarında onlar ve aileleri için önemli yeni bir döneme başlamış oldular. Onların heyecanlarını atlatmalarına yardımcı olmak, okula olan sevgi ve bağlılıklarını güçlendirecek bu uygulamada toplu dua ile velilerin de iştirak ettikleri programda öğrenciler öğretmenleri eşliğinde güzel temenni ve dualara hep bir ağızdan Amin diyerek ilk gün hediyelerini aldılar. Asfa ailesi olarak tüm öğrencilere başarılar diler, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.