Yazılı Sınavlar   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Eğitim ve Öğretimimizin vazgeçilmez köşe taşlarından birisi olan yazılı sınavlar ASFA da çok önemsenir.

Soru hazırlama dönemindeki seçicilikle, yazılı öncesi hazırlık dersleriyle, yazılı sonrası analizleriyle ölçme değerlendirmenin önemli gündemlerinden birisidir yazılı sınavlarımız.

ASFA da Yazılı Sınavlar:

1. Yazılı sorularının zümre başkanları nezaretinde kazanım bazlı hazırlanır.
  2. Yazılı sorularını zorluk derecelerinin dengeli bir şekilde dağıtılması istenir ve takip edilir.
  3. %20 zor.
  4. %60 orta.
  5. %20 çok kolay olması beklenir.
  6. Yazılı cevap anahtarının puantajlı bir şekilde hazırlanıp yazılı sorularıyla beraber ilgili müdür yardımcısına teslim edilmesi istenir ve takip edilir.
  7. Yazılı sınav bitiminde puan lı cevap anahtarı koridor panolarına asılır ve öğrenciler bilgilendirilir.
  8. Yazılı sınavlar yapıldıktan en geç bir hafta içerisinde öğrencilere duyurulur ve e okula girişi yapılır.
  9. Yazılı sınav analizlerinin yapılarak öğrencilerin sınav başarıları değerlendirilir.
  10. Başarısız olan öğrencilerimiz için Şök toplantılarıyla çözümler aranır.

Sonuç olarak; yazılı dönemleri en iyi şekilde değerlendirilerek, öğrenci kazanımlarını arttırmak için önemli bir süreç olarak değerlendirilir.

Not: Yazılı sınavı değerlendirdikten sonra çıkan sonuçların not dağılımı %20 sinin 85-100 puan bareminde olması, %80 ninin orantılı bir şekilde dağılması sınavın zorluk derecesinin geçerli olduğunun göstergesidir.

Yazılı sınav ve yazılı analizlerinin hazırlanmasında ve uygulanmasında dikkat edilmesi gerekenler;

• Yazılı sınav tarihleri belirlenir ve duyurulur.
  • Sınav tarihinden öncesi dönem de öğrenciler madden ve manen sınava hazırlanır.
  • Tercihen çalışma soruları verilebilir.
  • Yazılı soruları zümre arkadaşları ile beraber hazırlanır.
  • Soruların kolay-orta ve zor oranları zümre tarafından belirlenir ve uygulanır.
  • Yazılı sınav sorularının çözümlemeleri, puan taşlı olarak hazırlanır.
  • Yazılı sınav uygulamasının sonunda panolara, puan taşlı cevap kağıtları asılarak bilgilendirme yapılır.
  • Yazılı soruları, sınav uygulandıktan sonraki ilk derste sınıf içerisinde değerlendirilerek çözülemeyen sorular çözümlenerek anlaşılamayan kısımlar giderilir.
  • Yazılı sonuçları en kısa zamanda cevap kâğıdı eşliğinde değerlendirilerek sonuçlar öğrenciler bilgilendirilir. Sonuçlar e okula girilir.
  • Uygulanan yazılı sınavın analizi yapılır.
  • Sınav sonucu soru-soru, kişi kişi değerlendirilerek sınav detaylıca değerlendirilir. Anlaşılmasında yetersiz olunan yerlerin teşbihti sağlanır ve çözümler üretilir.
  • Sınav analizleri, puan taşlı yazılı cevap kâğıdı, ilgili sınıfın yazılı kâğıtlarıyla beraber arşivlenir ve saklanır.