İzcilerimiz Aladağlar Kış Kampında “İzcilik Anlatılmaz, Yaşanır” Dedi.   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

İzcilerimiz Aladağlar Kış Kampında “İzcilik Anlatılmaz, Yaşanır” Dedi.

Asfa Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübümüz ’ün yıllık planı dahilinde 17-19 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlediği Kış Erkek İzci Kampı, 36 İzcisi, 4 Lideri ve 1 İzci Gönüllüsü katılımıyla Türkiye İzcilik Federasyonu Bolu Aladağlar Tevfik Rüştü Günday İzci Kamp alanında tamamlandı. 17 Aralık Cumartesi sabah kamp için hareket eden izcilerimiz seyahat esnasında etkinlerine başladılar. İzcilerimiz, zor kış şartlarında kamp alanına belli bir noktadan sonra Federasyon desteğiyle paletli araçlar ile devam ettiler. Kamp alanına varan izcilerimiz öncelikle el birliğiyle kamp malzeme ve eşyalarını taşıdılar. “Osmanlı Otağı” isimli ağaç evde etkinlikleri için sobalarını yaktılar ve kamp faaliyet planı, uyulması gereken kurallar hakkında İzcilik Kulüp Önderi Müdür Yardımcımız Rahmi Durmuş’tan bilgi aldılar.
İzcilik Nedir? Niçin İzcilik yapıyoruz? İzci Andı ve Türesi konularında bilgilenen izcilerimiz, izci andında olduğu gibi “Rabbime ve Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime..” ilkesiyle manevi eğitim kapsamında ibadetlerini yerine getirdiler. Akşam yemeği ardından Kamp ateşi programı ile beceri ve yeteneklerini sergilediler.

Sabah kahvaltısı sonrasında obalarımız yattıkları “Selçuklu Otağı” isimli ağaç evde teftiş edildi. Her gün yapılan bayrak töreninde tekmil verdiler ve günün değerlendirmesi, günün birinci obası ve öbeği seçildi. İyi dileklerin ardından derslikte uygulamalı izci düğümleri, teknik iz ve işaretler öğrenildi. Kampımıza katılan Aktif Gençlik İzcilik Kulüp Önderi İki Tahtalı Lider Musa UYSAL tarafından karda yürüyüş teknikleri uygulamalı olarak keşif yürüyüşü ile gösterildi. İzcilerimiz kızakla kaymanın ve İzcilik kartopu oyunlarının zevkini yaşadılar. Kampta yemeklerimiz yine kampa katılan izci liderimiz müdürümüz Şükrü KANIBOL tarafından ergin izci ekibimiz ve günün nöbetçi obası yardımlarıyla yapıldı. Gece boyunca sırayla nöbet tutan izcilerimiz, telsizleriyle nöbetçi lideriyle irtibat halinde oldular. Kampın son günü izcilerimiz Mehmet DURAN liderimiz koordinesinde Atıcılık istasyonu faaliyet alanında hedef almayı ve hedefi vurmayı uyguladılar. Dikkat ve beceri geliştiren İzcilik Oyunları ile yarışlar yaptılar. Ağaç kabuklarından yararlanarak izci bıçaklarıyla fular bağı yaptılar. Magnezyum çubuğu ile ateş yakmayı öğrendiler. İzcilerimiz zor şartlarda hayatta kalmanın pratik bilgilerini yaşayarak öğrendiler. Kamp kapanış Bayrak töreninde kampın obası, kampın izcisi, kampın öbeği, kampta emeği geçen ergin izci ekibimize, liderlerimize ve izci gönüllümüze ödül verilerek kampımızın sonuna gelindi. Öğle yemeğinin ardından Federasyonumuzun paletli araçları ile otobüsümüze ulaştırıldılar ve Ankara’ ya hareket ederek Asfa Ankara Ferda Koleji’ne dönüldü.

Kış İzci Kampı faaliyetimiz boyunca öncelikle desteklerini esirgemeyen Türkiye İzcilik Federasyon Başkanı Hasan Dinçer Subaşı liderimize ve diğer görevli liderlere, Okul yönetimimize, kampa katılan Aktif Gençlik İzcilik Kulüp Önderi Musa UYSAL liderimize, Asfa Gençlik İzcilik Kulüp Önderi Rahmi DURMUŞ’a ve okul müdürümüz Şükrü KANIBOL liderimize ve Mehmet DURAN liderimize, kampımızın fotoğraflarını çeken İzci Gönüllümüz Abdulsamet SAYGI’ya ve destek ergin izci ekibimize çok Teşekkür ediyoruz.

Kış Erkek İzci Kampımızın ardından, planımızda olan 25-26-27 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak Kız İzci Kış Kampımızın hazırlık ve kayıtları alınmaya başlanmıştır.
“İzci, Kamp Yaptıkça Yaşar.”

Kış Kampı Video Klip için tıklayınız.