Yavrukurtlarımız “Haftasonu Faaliyetini Tamamlamıştır,Liderim”   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Yavrukurtlarımız “Haftasonu Faaliyetini Tamamlamıştır,Liderim”

Asfa Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübümüz kapsamında okulumuzda yürüttüğümüz izcilik faaliyetlerimizde temel izcilik bilgileri eğitimleri devam ediyor. İzcilerimiz 10 Aralık Cumartesi günübirlik faaliyetinde yaparak yaşayarak yeni bilgiler öğrendiler. İlkokul 3-4.sınıf Erkek öğrencilerimizin katıldığı haftasonu faaliyetinde paylaşmayı, sorumluluğu, kurallara tabi olmayı yaşadılar. Yavrukurtlarımız oluşturdukları öbekler ile birlikteliğin gücünü gördüler. Açılış tekmil töreninde liderlerine tekmil verdiiler ve gür bir sesle İstiklal Marşı’nı okudular. Kareveş Dede Türbesini ziyarette hafız izcimiz Batuhan Ege ATLAN Yasin Suresinin birinci sayfasını okudu. Öğlen namazını kılan izcilerimiz, “Rabbime ve Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime,” sözleriyle başlayan İzci Andını ve Türesini sesli olarak tekrar ettiler. Ardından manevi eğitim kapsamında yavrukurtlarımıza namazın vakitleri, öğle namazı rekatları, namaz kılmanın adabı, namazı bozan durumlar ve tesbihat nasıl yapıldığı anlatılarak hatırlatıldı. Faaliyet alanında “Bul-Getir” oyunu ile eğlenceli vakit geçiren ve yarışan yavrukurtlarımız henüz erimemiş karda kartopu heyecanı yaşadılar. Ardından Keşif doğa yürüyüşüyle yola çıkan izcilerimiz, hedeflenen ikinci faaliyet alanına ulaştı. Yaklaşık 1 km lik yürüyüşün ardından acıkan ve karnını doyurmak için ateşlerini yakan izcilerimiz, çöp şişlerle pişirdikleri sucukları afiyetle yediler. Ardından tefekkür ve kritik etme saati yapıldı. Faaliyet sonrası sorumlu olunan yerin çöplerini toplayarak temizliğini yapan izcilerimiz kapanış tekmil töreninden sonra hediye çikolatalarını aldılar.
İzcilerimizin faaliyet içeriğinde ;
– Bayrak Töreni, Faaliyet açılış tekmili, İstiklal Marşı
– İzcilik Andı, Türesi
– İzcilik Manevi Eğitim
– Öğle Namazı
– İzcilik Oyunlarından “Bul-Getir”
– Kartopu Oyunu
– Keşif Yürüyüşü (1 km lik )
– Tesis Kurma (Kendi ateşlerini yakma, sucuk pişirme)
– Tefekkür
– Kapanış Töreni ve İyi dilek, temenniler.
– Günün Hediyeleri
vardı.

Yavrukurtlarımız “Haftasonu Faaliyetini Tamamlamıştır,Liderim”