Edep Mektebi   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Edep Mektebi

Vizyonumuz-Misyonumuz

İnsanlığın en çok ihtiyaç duyduğu ve gün geçtikçe anlamının yitirildiği edebi mektepleştirip geleneğin yeniden inşasını sağlamaktır. Bu anlamda tevazu sahibi, kendini ve Rabb’ini bilen, sanat görüşü olan, adalet ve merhamet sahibi, irfan dünyası geniş, geleceğin münevverlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

“EDEP MEKTEBİ BEYANNAMESİ”

Bizler “Edep Mektebi” mensupları olarak;

• Farklı düşünsek farklı çevrelerden gelmiş olsak da karşımızdakini incitmeden ilişkilerimizi yürüteceğimize, konuşurken kelimelerimizi seçerek konuşacağımıza,
  • Cümlelerimize hiçbir zaman “BEN“ diye başlamayacağımıza, “BEN“ diye başlayan cümlelerin edepsiz cümleler olduğunu unutmayacağımıza,
  • İnsan kalbini kırmanın Kabe’yi yıkmaktan daha tehlikeli olduğunu unutmayacağımıza,
  • Kendi yaptığımız iyiliği unutup, bizlere yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmayacağımıza,
  • Adaletten, merhametten, samimiyetten asla uzaklaşmayacağımıza,
  • Hiç kimseyi üzüntüye sevk etmeyeceğimize,
  • Kimseyi incitmeyen, kırıcı olmayan, huzur veren, başkalarını da düşünen bir insan olacağımıza,
  • “Laf taşımayı“ bir edep kusur olarak göreceğimize,
  • Gönül kazanmakla Allah’ın rızasını kazanacağımızı hiçbir zaman unutmayacağımızı
  • “Makam ve mevkisi ne olursa olsun kimsenin kimseye tepeden bakmaya hakkı yoktur düsturundan ayrılmayacağımıza,
  • Yaşlılara yardım ederken hatalarını görmemezlikten gelip, onlara her daim yardım edeceğimize ve onların sadece bedenlerinin yaşlanıp gönüllerinin asla yaşlanmadığını unutmayacağımıza,
  • Bizlere karşı haksızlık edene, onu affederek karşılık vereceğimize,

Söz veriyoruz, beyan ediyoruz…

Edep Sohbetleri

Her dönem düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz edep sohbetlerinde, alanında uzman, gençlere yeni ufuklar açabilecek misafirlerimizi Edep Mektebine davet ederek hem bilgilenmeyi hem de en güzel kültür motiflerinden sohbet geleneğini devam ettirmeyi amaçlıyoruz.

Genç İstişare

Aylık olarak düzenlediğimiz genç istişare toplantılarımızda, mezun olup çeşitli üniversitede ihtisas yapan arkadaşlarımızı kulübümüze davet ediyoruz.

Yazarlık Okulu

Yazarlık yeteneği olan öğrencilerimizi yazarlık okulu çatısı altında toplayarak, öğrencilerimizin bu alandaki yeteneklerinin gelişmesi için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yazarlık okuluna devam edip kendini geliştiren arkadaşlarımız edep mektebinin internet sitesinde köşe yazarlığına geçerek yazarlık yolunda profesyonel çalışmalar yapma imkanı buluyorlar

Şiir Defteri

Edebiyatın bu alanında yetenekli olan öğrencilerimiz, çalışmalarını değerlendirme fırsatı buluyor.

Sen Mübtela (Şiir Kitabı)

Okulumuzdan mezun olan ve ayrıca internet sitemizde köşe yazarlığı yapan Elif Özdemir arkadaşımız 2015 sezonunda ilk şiir kitabını çıkardı.

Endaze Dergisi

Edep mektebi kulübü olarak yazarlık okulunun bir meyvesi olan Endaze dergimizi her sezon çıkartıyoruz. Yazarlık okulundan derlenen yazılarla yayın hayatına devam eden dergimizin şu ana kadar 3 sayısı yayınlanmıştır.

Osmanlıca Okulu

Alanında uzman hocalarımız tarafından geleneğin yeniden inşası amacıyla başlatılmış bir projedir. Şu ana kadar okulumuz 3 kurs grubu mezun vermiştir.

Prof. Dr. M. Esad Coşan kütüphanesi
Kitapların en büyük gelenek olduğu bilinciyle 2016-2017 sezonunda Edep Mektebi kulübünce açılan kütüphanemiz, bu düsturu okulumuzdaki genç kardeşlerimize aktarmak yoluyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Ayrıca günlük nöbetçi öğrenci sistemiyle kütüphane otomasyon sistemini kullanarak okulumuzun bütün birimlerinin kütüphanemizden istifade etmesini sağlıyoruz.

Web sitemizi görmek için tıklayınız: www.edepmektebi.com