Yaşama Sevinci   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Yaşama Sevinci

Kritik Analitik Düşünce Kulübümüz okulumuza renkli bir kişiyi davet etti.

TÜMÖZDER Başkanı, Yazar, Radyo Programcısı ve aynı zamanda okulumuz velilerinden Mehmet Ali Bakici, Kritik Analitik Düşünce Kulübümüzün davetlisi olarak 13 Mart Çarşamba günü okulumuza geldi. Öğrencilerin hayata bakışıyla ilgili olarak ufuk açıcı bir söyleşi gerçekleştiren Bakici, engelliler olarak en büyük sıkıntılarının toplum tarafından anlaşılamamak olduğunu belirtti. Kendi hayatından, yaşadığı zorluklardan örnekler veren konuğumuz öğrencileri hem güldürdü hem de düşündürdü. Bakici; sorun ve engel olarak görülen birçok şeyin aslında sorun olmadığını, eldeki imkânların en iyi şekilde kullanılması gerektiğini, sadece maddeye değil manaya da bakılması gerektiğini vurgulayarak öğrencilerimize ibretlik mesajlar verdi.

Programın son bölümünde öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayan Mehmet Ali Bakici’ya Genel Müdürümüz Mehmet Aldanmaz plaketini verirken “Tadı damakta kalan ve öğrencilerimizin zevkle dinlediği böyle güzel bir söyleşi için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. Bakici da kendilerine engellilerin derdini topluma anlatma fırsatı veren okul yönetimimize teşekkür etti.