Mesnevi’den ders aldık   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Mesnevi’den ders aldık

Kütüphanecilik Kulübü ve Edep Mektebi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği  Edep Sohbetleri’nin 8. sinde Prof Dr. Adnan  KARAİSMAİLOĞLU’nu okulumuzda misafir ettik.

Danışman öğretmenler  Selim GÖK ve İdris TEKİNBAŞ’ın katkılarıyla “Mesnevî’den Ders Aldım” adıyla düzenlenen konferansta ilmi tefekkür , Mevlâna ve aşk anlayışı , hayatımızın Mesnevîsi…vs. konularda asırlar sonrasına bile sesini duyuran bir menba ‘ı bizlere sunan  bir gönül sohbeti gerçekleşti.

Asfa Ferda  Lisesi, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinin talepkâr katılımları Mevlâna ve Mesnevî’ye yakışır bir tevazu ve sükûneti  konferansa hakim kıldı. Asırlar sonrasına seslenen Mevlânâ’nın   velilerimiz tarafından da büyük ilgi görmesi yoğun veli katılımı ile bir kat  daha bereketlenmiş oldu.  Konferansta görev alan 9-10 ve 11. sınıf öğrencileri sorumluluklarını yerine getirmiş ve misafirperverliklerini layıkıyla göstermişlerdir.  Kurum adına teşekkür plaketini Eğitim Koordinatörümüz Mesut DOĞAN sundu ve memnuniyetini dile getirdi.  Mesnevî Sohbeti’nin ardından  Adnan KARAİSMAİLOĞLU öğrencilerinin kitaplarını imzaladı.

Katılımcılar,  mihenk taşı olan gönüllerini, sabırla sınarken ömrümün özeti şu üç sözdedir  “Hamdım , piştim, yandım.” diyen Mevlânâ’yı anmış olmanın mutluluğunu  duydular.