Plastik Atıkları Topladık   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Plastik Atıkları Topladık

PLASTİĞİ GETİRDİLER SEVABI GÖTÜRDÜLER

Sanayileşmenin ve sosyal yaşam koşullarını sürekli ileriye gittiği günümüzde, bu gelişmelerin beraberinde getirdiği çevre kirliliği ülkelerin gündeminde ilk sıralarda yer almaya başlamıştır. Teknolojilerin yanlış kullanımı, bilinçsizlik, doğa sevgisinden yoksunluk ve çevre sağlığının öneminin anlaşılamaması, çevre kirliliğinin artışını daha da hızlandırmaktadır. Plastik poşetler, doğa şartlarına maruz kaldığında 10- 20 yılda, sert plastikler ise 450 yılda ayrışmaktadır.

Çevre Kulübü Rehber Öğretmeni Ahmet Sarıcaoğlu’nun önderliğinde Okul Çevre Kulübü’müz, öğrencilerimize çevre bilincini ve tasarruf etmeyi vurgulamak, Plastik atıkları fırsata çevirmek ve farkındalık uyandırmak amacıyla e-atık toplama kampanyasından sonra yeni bir proje başlatmıştır.

Plastiği getirin sevabı götürün” sloganıyla başlatılan projemiz Evlerimizdeki; plastik olan oyuncakları, ev eşyalarını, saksıları, bisikletleri, Legoları, bibloları, saksıları, kovaları ve kullanılmayan plastikler eşyaları 30 Kasım Cuma günü okulumuz bahçesinde topladık. Kampanya çerçevesinde en fazla plastik atık getiren öğrencimiz Ahmet Esat Tellioğlu’na Ülker’den Basketbol Topu hediye ettik.

Çevre Kulübü olarak plastik atıkların toplanması konusunda okulumuzda başlatmış olduğumuz bu kampanyada göstermiş oldukları duyarlılıklarından dolayı bütün gönül erlerine ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.