Ömer Sevinçgül Öğrencilerle Buluştu   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Ömer Sevinçgül Öğrencilerle Buluştu

Ömer SEVİNÇGÜL ile  Edep Sohbeti

Edep Mektebi, birinci dönemde Edep Sohbetleri’ nin açılışını yaptı.   Roman, hikaye ve deneme yazarı Ömer SEVİNÇGÜL okulumuzda misafir edildi.

Konferansa edebiyat öğretmenleri İdris TEKİNBAŞ, Selim GÖK ; rehber öğretmen Tuğba ERDEM ve  yazarın  “Sana Yeni Bir Dünya Gerek” isimli kitabını okuyan yüz elliye yakın öğrenci katıldı. Sunuculuğunu Merve BULUT’un yaptığı konferansın başında  Edep Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Büşra TOPÇU, Edep Mektebi’nin faaliyetlerini ve tasarlanan  projeleri anlatan bir konuşma gerçekleştirdi ve sözü değerli yazar Ömer SEVİNÇGÜL’ e bıraktı. SEVİNÇGÜL,  çocukluğundan beri tek  gayesinin yazar olmak olduğunu dile getirerek o zamandan beri kendisini aydınlatan kitapların benzerlerini gençlere yol göstermek amacıyla  yazdığını ifade etti.  Sıcak ve  samimi üslubuyla dinleyenlerin   eğlenceli ve düşündüren vakitler geçirmesini sağlayan bir ortamda konferansına devam etti. Gençlere,  yazarlığın sanıldığı gibi kolay olmadığını ve yazma faaliyetinin   insanı bu dünyadan koparan bir uğraş olduğunu anlattı.  Orijinal benzetmeler ve örnekler ile edebiyat , sanat ve  güncel düşünce dünyası üzerine değerlendirmeler yapan SEVİNÇGÜL, yazarın kendisini tüketerek başka bir şeyi ortaya koyduğunu, günümüz yayın dünyasında popülaritesi olan kitapların sağlam bir kurguya sahip olmadığından kalıcı olamayacaklarını ifade etti.

Öğrenciler ile soru-cevap alışverişinin ardından, konferans sonunda edebiyat öğretmeni İdris TEKİNBAŞ, Ömer SEVİNÇGÜL’e  plaketini  ve okulumuzun saatini takdîm etti. Konferansta yazarın kitaplarının bulunduğu bir kitap standı açıldı. Konferans, SEVİNÇGÜL’ün kitaplarını imzalamasıyla son buldu.