MTA Müzesi Gezimiz…   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

MTA Müzesi Gezimiz…

Özel Asfa Ferda Anadolu ve Fen Lisesi 10-A 10-B ve 10-C Sınıfı öğrencileri ile 17 Kasım Salı günü MTA müzesine gezi yaptık. Bu gezi sayesinde öğrencilerimizle Müzenin giriş katında uzaya yolculuk yapmak ve Güneş sistemindeki gezegenleri tanımak mümkün oldu. Bu bölümde, Güneş sistemindeki gezegenlerin yıldızlı bir tavan altında sunulduğu maket, uzay terazisi, Dünya maketi, Dünya’nın ve Ay’ın oluşumuyla yerkürenin jeolojik tarihçesinden bazı sahneleri tasvir eden panolar, Ay’dan getirilen taşla Yıldırım Taşı ve meteoritleri gördük. Ve hayran kaldık.

Birinci katta ayrıca günümüzden 13 bin yıl önce Manisa’nın Kula ilçesinde yaşamış insanlara ait ayak izlerini, Prehistorik Dönem’e ait taş aletleri, mağara sanatına ait alçı kopyalarla Karstik Doğal Mağara Modelini ve çökelme ortamı maketi ile öğrencilerimize derslerde anlattığımız konuların örneklerini göstermiş olduk.

İkinci katta, Sistematik Mineraloji Bölümü’nde, yerkabuğunun yapı taşları olan mineralleri, Kayaç Bölümü’nde ise çeşitli minerallerin farklı jeolojik süreçlerle bir araya gelmesinden oluşmuş kayaçları inceledik. Günlük hayatta kullanılan araç, gereç ve malzemenin tamamen veya kısmen kaynağı olan metalik madenleri, enerji hammaddelerini, Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından temin edilen göz alıcı renklere ve çekiciliğe sahip kristalleri de Süs taşları Bölümü’nde ziyaret ettik.

Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de ders de dinledikleri birçok konuya ait örnekleri gördükleri için öğrendiklerini pekiştirmiş oldular.