7 D Sinema Okulumuzda   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

7 D Sinema Okulumuzda

Türkiye’de İlk Defa Kolejimizde

Türkiye’de ilk defa, bir okulda  7 boyutlu sinema gösterimi yapıldı. 9-12 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenlenen 7 boyutlu sinema günlerinde, farklı yaş gruplarına hitap eden 5 değişik film gösteriliyor. Özel Asfa Ferda Koleji tarafından organize edilen 7 boyutlu sinema günleri büyük ilgi gördü. Asfa Ferda Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü KANIBOL, Ankara’da ilk defa okulumuzda düzenlenen ve büyük beğeni toplayan 7 Boyutlu Film Günlerine bundan sonraki yıllarda da yapmayı düşünüyoruz, dedi.

7 boyutlu filmlerde,  karakterin kullandığı otomobil bozuk bir yola girdiğinde, izleyicilerin koltukları da sallanmaya başlıyor. Yani izleyiciler de aynı şekilde aracın sarsıntısını hissediyor. Filmdeki rüzgar veya fırtına sahnelerini izleyen seyirci yine aynı şekilde özel efektlerle bu etkiyi hissediyor. Filme 7′nci boyut katan unsur ise yılan ve böcek efektleri. Mesela film karakterinin bir orman içinde yılan ve böceklerin arasında yürüdüğünü izleyen seyirciler, ayaklarının altından yılan geçmiş, boyun ve kulaklarında böcek varmış hissine kapılıyorlar. Ayrıca su efekti ile sinema sahnesindeki yağmur izleyicileri de ıslatıyor. Koku efektiyle de çiçek ve benzeri objelerin kokularını hissedilebiliyorlar.

7 boyutlu görüntü sisteminin dünyada sadece ABD, İtalya, Japonya, Güney Kore ve Türkiye’de üretiliyor.