ODTÜ Robot Yarışına katıldık   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

ODTÜ Robot Yarışına katıldık

İlköğretim ikinci kademede Teknoloji ve Tasarım dersi grubu olan “Robotik Grubu” ile bu sene dokuzuncusu düzenlenen ULUSLARARASI ODTÜ ROBOT TOPLULUĞU YARIŞLARI’ nda okulumuzu temsil ettik. 8-B sınıfı öğrencilerinden Mustafa CANDAN, Fatih Burak KAYA, Abdülbaki DEMİR, Selim Yiğit ÜLGER, Enes CANIPEK ve danışman öğretmenleri Senem ÇABUK’ tan oluşan ekibimizle 17-18 Mart 2012 tarihlerinde “Fırtına” ve “Kartal” isimli çizgi izleyen robotlarımızla yarışmaya katıldık.

Uluslar arası olan yarışmada bulunan takımlar, üniversite ve liselerden oluşurken, robotunun tasarımını kendisi gerçekleştiren tek ilköğretim takımı olarak orada bulunmanın gururunu yaşadık.

Öğrencilerimizle çizgi izleyen kategorisinde yarışmayla birlikte Sumo kategorisindeki müsabakaları takip ederek önümüzdeki yıl ile ilgili planlamalarımızı yaptık. Ayrıca üniversite ve lise öğrencilerinin serbest kategoride yapmış oldukları farklı amaçlar için tasarlanmış olan robotları da inceleme imkânımız oldu.