Pi günü etkinlik ve programı   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Pi günü etkinlik ve programı

Ünlü matematik sabit  sayısının anısına her 3. Ayın14’ünde Dünya Pi günü kutlanmaktadır. Bu bağlamda sosyal ve bilimsel alanda birçok yeniliğe imza atan Özel Asfa Ferda Lisesi bu günü ilginç etkinliklerle kutladı.

Etkinlikler kapsamında Özel Asfa Ferda Lisesi Matematik Zümresi Pi logo yarışması düzenlendi ve dereceye giren öğrencileri seçerek ödüllendirdi.

Görsel sanatlar dersinde öğrenciler logolu tişörtler yaptı, pi sayısının sonsuza uzayan basamaklarını tüm duvarlar boyunca yapıştırdı.

Programımızın onur konuğu Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi sayın Doç.Dr. Ünal Göktaş hocamız pi gününe özel bir sunum yaptı. Konferansın sonunda Ünal Göktaş’a Özel Asfa Ferda Lisesi ve Anadolu Lisesi müdürü Mustafa Böğürcü teşekkür plaketlerini taktim etti.

Programın sonunda organizasyonda emeği geçen öğretmen ve öğrenciler Doç.Dr. Ünal Göktaş’la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Pi pastası kesilerek program sonlandırıldı.