Sözde Ermeni Soykırımı semineri   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Sözde Ermeni Soykırımı semineri

Geçmişte Osmanlı devleti, bugün de Türkiye, jeopolitik ve jeostratejik konumundan dolayı çeşitli entrikaların çevrildiği bir alan olmuştur. Avrupalı devletlerin sözde Ermeni soykırımını kendisine bu kadar dert edinmesinin sebebi ise Türkiye’den çekiniyor olmalarıdır. Lider bir Türkiye’nin varlığı Ortadoğu’da istenmiyor.

Osmanlı devletini parçalayarak tarih sahnesinden silmek isteyen sömürgeci devletler, bu entrikalarında yüzlerce yıldır Türklerle dostça yaşayan Ermenileri kullanmışlardır. Bugün de kullanmaya devam etmektedirler.

Bazı ülkelerde Türkleri ve Türkiye’yi sözde soykırımla suçlayan anıtlar dikilmekte, bazı ülkelerde sözde soykırımı tanımaya yönelik kararlar parlamento gündemlerine getirilmekte, hatta kimi ülke parlamentolarında kabul edilmektedir. Gerçekte tarihçilere bırakılması gereken bu konular, siyasetçilerin elinde çıkar aracı haline dönüştürülmektedir.

Türk halkı bu yalanlara karşı mücadele etmelidir. Türkiye’nin en büyük eksikliği işte bu noktadadır. Türkiye akademik anlamda bu konuda ilerleme sağlamalıdır. Bunun için sürekli olarak nitelikli yayınlar yayınlanmalı, konferanslar düzenlenmeli, uluslararası etkinlikler yapılmalı, gerçekler en etkili biçimde ortaya konmalıdır. İnandığımız değerleri en doğru ve en etkili biçimde savunmalıyız.

Tarihi gerçekleri ve haklı davamızı Türkiye’ye ve dünya kamuoyuna anlatmak, her Türk vatandaşının, bilim adamlarımız ve basın-yayın organlarımızın vazgeçilmez görevi olmalıdır.

Bu görevi tarihi bir sorumluluk olarak kabul edip üzerinde haftalarca çalışan Asfa Ferda Anadolu Lisesi öğrencileri,  Tarih öğretmeni Ahmet SARICAOĞLU’NUN rehberliğinde Okulumuzun konferans salonunda “ Sözde Ermeni Soykırımı” konulu bir sunum gerçekleştirdiler.

Salonu dolduran öğrencilerimizin büyük bir şuurla ve beğeniyle izledikleri sunumların hazırlamasında emeği geçen   Asfa Ferda Anadolu Lisesi öğrencilerinden “Ermeni Soykırımı Yalanı” adlı çalışmasıyla Ayça ERTEN’e, “Ermeni isyanları ve katliamları” adlı çalışmasıyla Behice Bulut’a, “Yer değiştirme kanunu ve uygulaması” adlı çalışmasıyla Nuray BULUT’a, “Ermeni Terörü” adlı calışmasıyla Sena BAKARTEPE’YE,  ayrıca bu konuda yaptığı yorumlarla Enes ÇAKAN’a  ve öğrencilerimizin çalışmalarında rehberlik yapan Tarih öğretmenimiz Ahmet SARICAOĞLUN’a teşekkür ederiz.