Okuyan Okul Asfa Ferda   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Okuyan Okul Asfa Ferda

Asfa Ankara Ferda Koleji öğrenci, öğretmen ve velileri 3 saat boyunca kesintisiz kitap okudular.

Asfa Ankara Ferda Koleji, Okuyan Okul Projesi kapmasında, kesintisiz kitap okuma saatleri başlattı.  İlköğretim birinci sınıftan Lise son sınıfa kadar bütün öğrencilerin her gün bir saat kitap okuduğu Asfa Ankara Ferda Kolejinde, farklı projelerle öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin kitap okumaları teşvik ediliyor.

3 Mart 2012 Cumartesi günü Saat: 09.00’da başlayan Okuyan Okul Kitap Okuma Şöleninde, 250 kişi katıldı. Öğretmenler, öğrenciler, velilerden oluşan 250 kişilik grup, Edebiyat Öğretmeni İdris TEKİNBAŞ’ın kısa açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra ellerine kitaplarını alan 7’den 70’e her yaştan kitap dostu, kitaplarını okudular. Saat 12.00’de sona eren Kitap Okuma Şöleninin ardından Asfa Ankara Ferda Koleji Genel Müdürü Mesut DOĞAN, kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Türkiye’de ‘kesintili-kesintisiz eğitim’ tartışmaları yapılırken, aslolanın kesintisiz okumak olduğuna vurgu yapan Asfa Ankara Ferda Koleji Genel Müdürü Mesut DOĞAN, “ Türkiye’de 100 kişiden sadece 4 kişi kitap okuyor. Toplam nüfusta, kişi başına düşen kitap sayısı 1-5 olarak tahmin ediliyor.  Japonya’da yılda kişi başına düşen kitap sayısı 25. Türkiye insanı olarak kitap okuma oranında 173 ülke arasında 86.sırada yer alıyoruz.  Yeni eğitim sistemleri planlanırken önceliğin kitap okuma alışkanlığını geliştirmeye verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tablet Bilgisayar vb uygulamalar, öğrencileri kitap okuma alışkanlığından tamamen uzaklaştıracağına inanıyoruz.” dedi.

Genel Müdür Mesut DOĞAN, “Bu gerçekler karşısında, Okul olarak ağırlıklı mesaimizi kitap okuma alışkanlığını geliştirecek projelere veriyoruz. Okul Müdürlerimiz başta olmak üzere, Okuyan Okul Projemizi koordine eden öğretmenlerimiz İdris TEKİNBAŞ, Yener İNAN ve Mustafa KAYA’ya teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinlikte bizlerle birlikte olan velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kitap sevdalısı öğrencilerimizin de gözlerinden öpüyorum.” dedi.