Dursun AYAN’la Edep sohbeti   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Dursun AYAN’la Edep sohbeti

Edep Sohbetleri  “Anadolu’nun Manevi Dinamikleri”

Edep Mektebi ekibinin her ay düzenli olarak tertip ettiği Edep Sohbetlerinin bu ay ki konuğu Sosyolog Dursun AYAN’dı. Konumuz, “Anadolu’nun Manevi Dinamikleri”

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği sohbetimizin açılışında Edebiyat Öğretmeni İdris TEKİNBAŞ, Misafirimiz Dursun AYAN’a Edep Mektebi Projesi hakkında bilgi verdi.

Program moderatörlüğünü Asfa Ferda Koleji Genel Müdürü Mesut DOĞAN’ nın yaptığı programımız, öğrencilerin fikirleriyle katılımı doyumsuz bir sohbete dönüştü. Akademik anlamda pek çok çalışmada imzası bunun Dursun AYAN,  sohbetin birinci kısmında:” Anadolu’nun dinamikleri içerisinde, nüfus, tarih, sanat, entelektüel birikim, dini-tasavvufi hayat, bilimsel gelişim ve bu dinamikler arasındaki münasebetin nasıl olduğuna dair çarpıcı örneklerle, öğrencilerimiz biraz şaşırtan ama ufuk açıcı bilgileri bizimle paylaştı.

Sohbetin ikinci kısmında, öğrencilerimizin sorularını cevaplayan Dursun AYAN, özellikle gençlerimiz için: “  ‘Gençler adam olmaz!’  Böyle bir anlayış var. Ben bu kaygıyı az yaşayan biriyim. Boş işler peşine koşmak varken, hafta sonu tatilini daha farklı şekilde geçirebilme imkânınız varken şuan buradasınız. Şunu söyleyebilirim.  Ben, Fen Bölümünden mezunum, ama sosyolog oldum. Böyle bir şey tercih ettim. Sizler, gönlünüze düşen bir şey için ne kadar emek sarf ediyorsunuz? Bu soruyu sormanız gerekir. Mehmet Akif, acaba sayısalcı mıydı? Yoksa sözelci mi? Kendinizi asla bir alanla sınırlandırmayın. Disiplinler arasındaki ilişkiyi asla unutmamalı, bir Fuzulî gibi bir Akşemşeddin gibi çağın birçok ilmine, sanatına hakim,  gerçek münevver olma yolunu seçmelisiniz “ tavsiyesinde bulundu.