Mehmet Akif ‘i Unutmadık   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Mehmet Akif ‘i Unutmadık

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 75. yılı münasebetiyle,  Özel Asfa Ferda Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak, 9. Sınıf öğrencilerimizle beraber,  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşını yazdığı  ve Milli Mücadele döneminde milletvekilliği yaparken Ankara’da ikamet ettiği Tacettin Dergahı’na ziyarette bulunduk.

Işılay HALTAŞ, Gülay ÜNAL, Halil BEYAZIT ve İdris TEKİNBAŞ Hocalarımızın  rehberliğinde gerçekleşen ziyaret , önce öğrencilerimizin Akif’in şiirlerinin ismi verilen çardaklardaki şiir sunumlarını dinlemeleriyle başladı. Daha sonra öğrencilerimiz, rehber öğretmenlerimizin dilinden , “İstiklal Marşımızın yazılış serüveni ve Akif’in Kurtuluş Savaşı Mücadelesindeki yeri” konulu sunumlarını dinleyerek , tarihi atmosfer içerisinde duygulu anlar yaşadılar.

Sunumların sonrasında, öğrencilerimiz önce Tacettin Sultan’ın türbesini ziyaret ettiler. Tacettin Dergahı ziyaretinde istiklal Marşı’nın yazıldığı ve Akif’in kaldığı  odayı  görünce öğrencilerimiz tarihi yeniden yaşadı.

Gezimiz,  Altındağ Belediyesine ait olan ve çeşitli kültürel faaliyetlerin yapıldığı “Kabakçı Konağı” ziyaretiyle son buldu.