Görme Engelli Çocuklara Yardım.   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Görme Engelli Çocuklara Yardım.

Asfa Ankara Ferda  Koleji öğrencileri, Mitat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Spor İzcilik Kulübü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette, görme engelli öğrencilere, spor malzemeleri ve giysiler hediye edildi.

Spor ve İzcilik Kulübü tarafından organize edilen ve Asfa Ankara Ferda Koleji Genel Müdürü Mesut DOĞAN ve Beden Eğitimi Öğretmeni Gülden ATAERİ’nin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette, Mitat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Feray Güven, okulu tanıtan bilgiler verdi. Sonradan görme kaybına uğrayan Akademisyen Mitat Enç’in adına kurulan ve Okullarının, Türkiye’nin en eski görme okullarından biri olduğunu belirten Müdür Yardımcısı Feray Güven,  ‘Okulumuzda az gören ve hiç görmeyen 100 kadar öğrenci eğitim alıyor. Yatılı öğrencilerimizin yanı sıra, Ankara’dan gelen öğrencilerimize ücretsiz servis imkanı sağlıyoruz. Okulumuzdaki öğrenciler, fiziki mekanı tanıdıkları için rahatlıkla tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar, diledikleri yere gidebiliyorlar. Yeni bir gelişme olarak, Okulumuzda görme engelliler için bir matbaa kurma çalışması başladı.’ dedi.

Görme Engelli öğrencilerin kendilerini tanıtmaları ve Asfa Ankara Ferda Koleji öğrencilerinin hediye dağıtımından sonra, okulda yapılan kısa bir geziden sonra ziyaret sona erdi.

Ziyaret sonunda, Asfa Ankara Ferda Koleji Genel Müdürü Mesut DOĞAN, Değerler Eğitimi kapsamında bu ziyareti organize eden, görme engelli öğrenciler için eşofman, futbol, voleybol, basketbol topu, tozluk vb malzemeleri hediyeleri temin eden  Spor ve İzcilik Kulübü öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.