Muhteşem Doğa Yürüyüşü   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Muhteşem Doğa Yürüyüşü

Asfa Ankara Ferda Koleji İzcilik Kulübünü, ASİLDER işbirliğiyle, 20 KASIM 2011 Pazar günü, Işık Dağı, Salın Yaylasında bir Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdi.Kızılcahamam Salın Yaylasından, Kara Göl’e kadar gerçekleşen Doğa Yürüyüşüne 60 kişi katıldı.

Doğa Yürüyüşü için sabah okulda toplanan İzci Grupları, İstiklal Marşını coşkuyla söylediler ve ekiplerin tekmilleriyle otobüsteki yerlerini aldılar. Kızılcahamam İlçesi Güvem Kasabası üzerinden Işık Dağına gelen izci grubu, burada kısa bir mola vererek, düz karlı yolda yürüyüşe başladılar.  . Ardından Karla kaplı orman içinden biraz da yokuş tırmanarak  ve Z çizerek düz alana gelen izci grubu, burada 30 dakika mola verdi. Bu molada İzci Lideri ve Okulumuz Matematik Öğretmeni Halil İbrahim TELLİOĞLU,  İZCİ OYUNU oynattı ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra, keskin bir yamaçta,karla kaplı ormanlık alanı geçen izciler, Tefekkür Programında, İlköğretim Okul Müdürümüz Şükrü KANIBOL’un hazırladığı Tefekkür Programını dinlediler.  Programdan sonra aşağı vadiye inmek için birazda dik yamaçlardan yürüyen izci grubu,  50 metrelik bir yamacı ip kullanarak indi, Yamaçtan sonra gelinen düzlükte, karla kaplı zemin üzerinde, kartopu savaşı yapıldı.  Bu karla kaplı dik yoldan da geçerek kuzey doğu istikametine orman içinde yürüyüş devam etti.

Çıkılan düz alanda,  izci oyunları, güreş müsabakaları yapıldıktan sonra dönüş yolu için hazırlıklar yapıldı. Geliş yönüne göre kuzey doğu istikametinde yürüyüş devam etti.  Düz bir alana gelindiğinde orman manzarasında toplu fotoğraf çektirdikten sonra marşlar eşliğinde otobüslerin olduğu alana gelindi. Yemek için dört izci arkadaşın yardımıyla yemek servisimiz başladı. Yemekler yendikten sonra çöpleri uygun bir alanda yakarak imha ettik. Geri dönüş için otobüslere binerek Güvem Kasabasına gelindi. Burada verilen molanın ardından, Ankara’ya dönüş gerçekleşti. Doğa Yürüyüşünün organize eden İzci Liderleri Halil İbrahim TELLİOĞLU, Salim ŞAHİN ve Ali Osman AYDIN’a; katkılarından dolayı İlköğretim Okul Müdürümüz Şükrü KANIBOL’a ve teknik desteğinden dolayı Mehmet BEYAZIT’a teşekkür ediyoruz.

doğa yürüyüşü 1 doğa yürüyüşü 2 doğa yürüyüşü 3 doğa yürüyüşü 4 doğa yürüyüşü 5 doğa yürüyüşü 6 doğa yürüyüşü 7 doğa yürüyüşü 8