İlk Yardımda Bir İlk   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

İlk Yardımda Bir İlk

Türkiye’de ilk defa bir özel okul, bütün öğretmenlerine ilk yardım eğitimi aldırdı. Asfa Ankara Ferda Kolejinde, Genel Müdüründen Okul Müdürlerine, öğretmenlerinden aşçısına, hizmetlisinden güvenlikçilisine kadar 60’ın üzerinde personeli İlk Yardım Kursundan geçti. Yeni bir anlayış ve konseptle eğitim öğretime başlayan Asfa Ferda Kolejinde düzenenlenen İlk Yardım Kursuna, yönetici, öğretmen ve personellerin tamamı katıldı. Türkiye’de kaza sonrası yapılan yanlış müdahalelerin insan hayatı için telafi edilemez sonuçlar doğurduğunu belirten Asfa Ferda Koleji Kurucu Müdürü Yasin ÇELENK, Avrupa’da İlk Yardım Sertifikası bulunmayan insanların, kazazede ve yaralılara müdahale hakkının olmadığını söyledi. Yasin ÇELENK, ‘Eğitim kurumu olarak insana ve insan hayatına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle, ana işi insan olan eğitimcilerin ve eğitimin içinde olan insanların, ilk yardım konusunda yeterlilik sahibi olması birinci önceliğimiz oldu. Resmi olarak düzenlemiş olduğumuz bu kurstan sonra, bütün personelimiz Sağlık Bakanlığından sertifikalı İlk Yardımcılar haline gelecek.’ dedi.

Aldıkları kurstan son derece memnun olan öğretmenler, ilk yardım bilinçli müdahalenin ne kadar önemli olduğunu anladık, sorumluluğumuz bir kat daha arttı, bundan sonra karşılaşacağımız olaylarda, insanlara en doğru ve en yerinde ilk yardımın yapılabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, dediler.