Asfa Ferda Kolejinde Eğitim Her Zaman!   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Asfa Ankara Ferda Koleji öğretmenleri, yeni eğitim-öğretim yılına bir dizi etkinlik, seminer ve sunum programlarıyla hazırlandılar. ‘Eğitimin Yıldızı Ankara’da’ sloganıyla yola çıkan ve ‘Eğitim Her Zaman’ ilkesini hayata geçiren Asfa Ankara Ferda Koleji, Türkiye’de ilk defa, öğretmenleri için ‘Özel Eğitim Programı’ uyguladı. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılına oldukça iddialı bir biçimde giriş yapan Asfa Ankara Ferda Kolejinde, 5 Eylül-17 Eylül 2011 tarihleri arasında, öğretmenlere özel eğitim programları uygulandı, seminerler verildi. Teknolojideki son gelişmelerin eğitim alanında kullanılmasından etkili sunum tekniklerine, yapılandırmacı eğitimdeki son gelişmelerden örnek ders sunumlarına kadar oldukça geniş bir yelpazede düzenlenen interaktif seminerler, öğretmenlerin iyi bir hazırlık dönemi geçirmelerini sağladı.  ‘Öğretmenler için İnovasyon Programı’ Asfa Ferda Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr.Sami SELÇUKBİRİCİK’in açılış konuşması ile başladı. Dr. Sami SELÇUKBİRİCİK, yeni yapılanmaya ve yeni eğitim sistemlerine öğretmenlerimizin daha çabuk adapte olmaları ve derslerini daha verimli şekilde işlemeleri için böyle bir program hazırladıklarını söyledi. Yönetici ve öğretmen kadrosundaki başarılı olma isteği, arzusu ve azminin kendisine daha çok şevk verdiğini, eğitim kalitesinin en üst düzeye çıkması için, yıl boyunca düzenlenecek programlarda öğretmenlerle birlikte olacağını söyledi. Eğitim kadrosuna yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileyen Dr.Sami SELÇUKBİRİCİK, Asfa Ankara Ferda Koleji’nin çok kısa bir süre sonra, Ankara’nın en başarılı ilk üç okulundan biri olacağını vurguladı. Asfa Ankara Ferda Koleji, kurumsal eğitim programında gerçekleştirilen sunumlar ve etkinlikler: Kurucu Temsilcisimiz Yasin ÇELENK yapmış olduğu konuşmada,  öğretmenlere yeni yapılanma ve gelişim programı hakkında bilgi verdi. Genel Müdürümüz Mesut DOĞAN da öğretmenlere bir selamlama konuşması yaptı. Yeni internet sitesi, kurum içi form sitesi, internet güvenliği sosyal medyanın kullanımı, sunum hazırlama teknikleri ve toplam kalite yönetimleri hakkında iki gün süren seminerler verdi. Eğitim, öğretmen, öğrenci ve öğrenme üzerine son bilimsel gelişmeler ışığında, başarıyı arttıracak pratik uygulamalar konusunda bilgi verildi. Eftal ORHAN’ın sunumlarında, öğretmen kimdir, öğretmenin görevleri, beynimiz nasıl öğreniyor, etkili öğrenme teknikleri, öğrenme stratejileri, öğrenme ve anlam sorunları, konsantrasyon, kendini ve başkalarını motive etme başlıklı konular ele alındı. Genel Müdürümüz Mesut DOĞAN, yapmış olduğu sunumlarda, Asfa Ankara Ferda Kolejinin eğitim anlayışı hakkında bilgi verdi. Yapılandırmacı Eğitim Uygulamaları ve Yapılandırmacı Eğitimin daha aktif ve etken kullanılmasıyla ilgili sunumlar da yapan Mesut DOĞAN, Değerler Eğitimi Programıyla ilgili açıklamalar yaptı.  Yönetim Kurulu Başkanımız Uzman Dr.Sami SELÇUKBİRİCİK, kendisine ayrılan bir günlük sunumda, eğitimde örnek uygulamalar yaptı. Asfa Ankara Ferda Koleji eğitim kadrosunun aktif katılımıyla gerçekleşen uygulamalarda, gruplara ayrılan eğitimciler, kendilerine verilen cümlelere uygun karşılıklar buldular. Pediatrideki son gelişmeler ve bu gelişmelerin çocuk eğitimine yansımaları hakkında oldukça etkileyici bir sunum yapıldı. Literatürdeki son gelişmeleri yansıtan Uzman Dr. İbrahim Murat HİRFANOĞLU, anasınıfından lise son sınıfa kadar olan yaş gruplarının aile, çevre ve beslenme alışkanlıklarının çocukların eğitimine nasıl yansıdığı hakkında bilgiler verdi.  Edebiyat Öğretmeni İdris TEKİNBAŞ sunumunda, yapılandırmacı eğitimde karşılaşılan zorlukları anlattı ve yapılandırmacı eğitimin daha etkin ve verimli hale getirilmesi için örnek ders sunumları yaptı. Öğretmenler, öğrenci rolünde katılımlarıyla gerçekleşen ders sunumları oldukça eğlenceli ve öğretici geçti. Örnek ders anlatımlarında öğretmenler tarafından canlandırmalar yapıldı. Problemli öğrenci davranışlarını yansıtan öğretmenlerimiz oldukça başarılı idi. Yeni öğretmenler adına konuşan Lise Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra ELLİSEKİZ, öğrencilik yıllarından itibaren, neden öğretmen olmak istediğini anlattı. Fakülte yıllarda yaşadığı zorluklara ve güzelliklere de değinen Esra ELLİSEKİZ, Asfa Ankara Ferda Kolejine adım attığı andan itibaren herkesin kendisine yardımcı olduğunu, bir an önce öğrencilerinin karşısına geçip bilgi ve tecrübelerini sonuna kadar aktarma heyecanı taşıdığını söyledi. Kıdemli öğretmenler adına konuşan İlköğretim Müdür Yardımcısı Gülhan HALKÇI, Asfa Ankara Ferda Kolejinde üçüncü baharını yaşadığını söyledi. Köy okullarında başlayıp özel okullara uzanan öğretmenlik yıllarında yaşadığı birbirinden ilginç olayları aktaran Gülhan HALKÇI, öğretmen-öğrenci ve veli ilişkilerini bütün boyutlarıyla ele alan bir sunum yaptı. Eğitimlerin son gününde yapılan değerlendirme toplantısında, öğretmenlerin görüşleri alındı ve bundan sonra yapılacak eğitim programlarıyla ilgili öneriler tartışmaya açıldı. Genel Müdürümüz Mesut DOĞAN, oldukça başarılı geçen eğitim programlarının bundan sonraki günlerde, farklı ortamlarda devam etmesinin uygun olacağını söyledi.