Ankara Kalesi Gezimiz…   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Ankara Kalesi Gezimiz…

Görsel Sanatlar ve Fotoğrafçılık Kulübü olarak , 25 Nisan 2014 günü Rahmi Koç  Çengelhan Müzesi ve Ankara Kalesi gezisi düzenlendik.

İlk olarak,Kanuni Sultan Süleyman döneminde 1522-1523 yıllarında inaa edilen Çengelhan’ı gezdik. Osmanlı han içi yapının bugüne gelen en güzel örneklerinden olan Çengelhan,restorasyon çalışmasının yapılmasından sonra tüm ülkelere ve geçmişten günümüze tüm dönemlere ait, endüstri ve mühendislikle ilgili objelerin ve belgelerinin toplanması, ev sahipliği yapılması, araştırılması, korunması ve sergilenmesi için hazırlanmıştır. Müzeciliğin en güzel örneklerinden olan Çengelhan’ı gezen öğrencilerimiz sergilenen her ürünü ayrı ayrı incelemiş,bilgi kartlarını okumuş,fotoğraflarını çekme imkanı bulmuştur.

Keyifli bir müze gezisi sonrası,Ankara Kalesi gezimiz başlamıştır. Kaleye çıkarken restore edilmiş tarihi binalar ve  sanat çalışmaları ilgiyle fotoğraflanmıştır. Bizanslılar tarafından inşa edilen ve dış kale olarak isimlendirilen Ankara kalesi 110 metre yüksekliğinde ve Ankara’ya tepeden bakan bir konumdadır. Manzara fotoğrafçılığını uygulamalı olarak çalışma imkanı bulan öğrencilerimiz ile, bol bol fotoğraf çektik. Ankara Kalesi’nden indiğimizde tarihi dükkanları da ziyaret edip huzurlu ve keyifli bir yorgunlukla okumuza döndük.