Bolu/Aladağlar Kız İzci Kampımız Tamamlandı.   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Bolu/Aladağlar Kız İzci Kampımız Tamamlandı.

Asfa Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü kız izcilerimiz 15-17 Mart tarihleri arasında bol oksijen, güneş, yer yer kar ve yeşilliğin canlı şahidi oldular. İzcilerimiz cumartesi sabah 08.00’de okulumuz önünden coşkuyla uğurlandı. Aynı coşku yol boyunca otobüs içinde de devam etti. İzcilerimiz yeri geldi marş söyledi, yeri geldi oyun oynadı, yeri geldi sohbet etti. Özellikle aramıza katılan yeni izcilerimiz oyunlarda çok istekliydi.

İzcilerimiz öğle vakti kamp alanına ulaştılar, liderleriyle beraber her tarafı silip tertemiz yaptılar. Görev dağılımlarının ardından liderlerimiz eşliğinde ve Kuzu Obası yemekleri yaptı. Dağ havasının iştah açıcı yemeğini yiyip buz gibi, tertemiz suyu içtikten sonra eğitim faaliyetlerimiz başladı. Akşam yemeğimizden sonra M. Esad COŞAN Hocamızdan “İzcilik Neden Önemli” konulu sohbeti dinledik. Ardından gece saat on gibi sıcacık tulumlarımızın arasına girip sobanın çıtırtısı ve loş ışığıyla birlikte güzel bir uykuya daldık. Tabi nöbetçilerimiz de görevlerinin başına geçti. Sabahları erkenden kalkıp kahvaltılarımızı yaptıktan sonra hem eğitimlerimizi liderlerimiz eşliğinde yaptık hem de bol bol oyun oynadık.  Hatta sanki izcilerimizin bakışlarıyla bilgisayarsız bu kadar oyunun varlığına hayret ettiklerine şahit olduk. İbadetlerimizi hiç aksatmadan ifa etik. Bir sürü izci ipi bağlama tekniğini öğrenen izcilerimizle kardan adam yapıp kar topu oynadık. Doğa yürüyüşleri, marşlar, dolu dolu eğitimler, hem eğlendiren hem düşündüren izcilik oyunları, sohbetler, güneş, kar, toprak, tertemiz hava, tertemiz su ve unutulmayacak anılarla kamp alanından ayrılan izcilerimiz yine yol boyunca oyunlar oynadı, sohbetler etti. Yolculuğumuz yine başladığı yerde, okulumuzun bahçesinde tamamlandı.