Lise Meteoroloji Müzesi Gezisi…   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Lise Meteoroloji Müzesi Gezisi…

04.03.2014 Tarihinde 9. Sınıf öğrencileri ile birlikte meteoroloji istasyonu ve Meteoroloji müzesini gezdik. İstasyonda hava nın sıcaklık, basınç ve rüzgâr gibi hava olaylarının ölçüldüğü merkezi gezip, Yükseklerdeki hava olayları için fırlatılan balonu izledik ve yetkililerden bu balona ait bilgiler aldık.

Meteoroloji müzesinde ise  Birinci bölümde yazılı ve görsel tarihî dokümanlar ve belgeleri, ikinci bölümde ise meteorolojik alet ve cihazları görerek inceleme fırsatı bulduk. Gezi sayesinde ders de anlattığım konulara yönelik pratik yapma imkânı buldum. Ayrıca öğrencilerimiz farklı bir ortamda rahatlama imkânı buldular. Geziye İngilizce öğretmeni Ebru Koç ve Fizik öğretmeni Baygeldi Atayev de katılmıştır.