Ortaokul Kritik Analitik Düşünce Kulübü Öğrencilerimiz “Sürgün İnek” Filmini İzledi   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

8A sınıfımız ve Ortaokul “Kritik Analitik Düşünce Kulübü” öğrencilerimiz “Sürgün İnek” filmini izledi. 28 Şubat dönemini trajikomik bir şekilde anlatan filmde o dönemde bir köydeki ineğin okul bahçesindeki büstü kırması sonucu başına gelenler anlatılıyor.

O dönemde iktidardakilere dalkavukluk edenler, bir büst için Anadolu insanının çektiği korku ve sıkıntı, Kur’an kurslarının yasaklanması ve gizliden gizliye yapılmaya çalışılan Kur’an öğretimi gibi kritik noktaları mizahi bir dille anlatan film, öğrencilerimizi düşünmeye sevk etmiştir.