Afrika’nın Göz Yaşları…   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Ülkemizden 9700 km uzaklıkta seslerini duyamadığımız, hallerini soramadığımız, Türkiye sevdalısı güzel insanların yaşadığı, muhteşem doğal güzelliklere sahip güzel ülke Fildişi. Bizim adını haritalardan gördüğümüz fakat hakkında fazla bilgi sahibi olmadığımız bu güzel ülkeyi dünyanın öbür ucunda bulup köleleştiren, iliklerine kadar acımasızca sömüren, sömürmeye de devam eden batı medeniyetinin pençesindeki kara yazgılı güzel ülke Fildişi…

Bu sene Ramazan münasebetiyle Deniz Feneri Derneği koordinasyonunda bizde velilerimiz ve öğrencilerimizle kampanya başlatarak “Yetimlere Can ol, Aş Ol” sloganıyla yola çıktık.  Tahminlerimizin üzerinde ilgi ve alaka gördük. Toplanan yardımları 22-28 Mayıs tarihleri arasında okulumuzu temsilen Manevi eğitim Koordinatörümüzü göndererek bizzat elden teslim etmesini sağladık. Yetimlere bayram harçlığı, iftar programları ve gıda yardımları şeklinde bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yardımları ulaştırmanın huzuruyla ülkemize dönen Manevi eğitim koordinatörümüz, yetimlerin dualarını ve Fildişili Müslümanların selamlarını getirdi.

Kampanyanın başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen öğretmen, öğrenci ve velilerimize oralara yardımı ulaştırmamıza vesile olan Deniz Feneri Ankara şubesine teşekkür ediyoruz.