Sınavların İpuçlarını Aldık   >   ASFA Eğitim Kurumları (Asfa Koleji)

Sınavların İpuçlarını Aldık

Yeni sınav sistemiyle ilgili olarak hem velilerimize hem de öğrencilerimize yönelik rehberlik etkinliklerimiz devam ediyor. Bu kapsamda NLP Uzmanı Eftal Orhan Bey de 8. sınıflarımıza yönelik sınav sorularının çözüm yöntemleriyle ilgili öğrencilerimize ipuçları verdi. Eftal Orhan sorulara düz mantıkla yaklaşılması, soruların zor veya kolay diye nitelendirilmemesi, yalnızca çözülen soruya odaklanılması, soruların kalemle okunması ve önemli bilgilerin altının çizilmesi gerektiğini belirtti. Bununla birlikte en önemli ifadenin genellikle en sonda bulunan ifade olduğunu vurguladı ve soruların son şıkka kadar okunması gerektiğini söyledi. Matematik işlemlerinde parmak hesabı yapılması, zihinden işlemlerin mümkün olduğunca yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Soruların iki şıkka indirildiğinde ilk akla gelenin genelde doğru olduğunu belirtti. Ayrıca Eftal Bey, öğrencilerin sorularını da cevaplayarak sınavla ilgili bilgilerinin netleşmesine yardımcı oldu.